Våre kandidater

Fylkestingsvalget 2023-2027

FT

På nominasjonsmøte søndag 12.februar vedtok vi Finnmark Arbeiderparti sin liste til fylkestingsvalget 2023 - 2027. Vi er stolt av å ha fått en liste med mange dyktige og engasjerte representerer som vil være med å utvikle nye Finnmark. 

Linda Beate Randal har lang fartstid som politisk aktiv i Arbeiderpartiet og som folkevalgt. Hun har blant annet vært nestleder i Finnmark Ap og ordfører i Sør-Varanger. «Hjertet mitt har alltid tilhørt Finnmark, og jeg har lyst og evne til å være med å prege framtida her. Vi ser, særlig nå, betydningen av et sterkt nord. Jeg mener det vil være avgjørende å bidra til flere nye attraktive jobber og styrke lokalsamfunnene, og bygge den positive merkevaren Finnmark. Dette er av regional og nasjonal betydning. Derfor er jeg opptatt av å videreutvikle gode strukturer for samarbeid, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. I lag skal vi gjøre Finnmark til den kuleste fremtidsregionen i Norge.» sier Linda Beate Randal.

Christian Bergeton Klaussen har et brennende engasjement i Fagbevegelsen, og har siden 2018 vært leder av Fagforbundet Hammerfest. Arbeidslivspolitikk er en av de viktigste områdene Christian har engasjert seg i. En sterk arbeidsmiljølov som ivaretar arbeidstakere, retten til heltid, og fagarbeiderlønn er blant annet noen av de sakene han har jobbet med de siste årene. «Det er viktig å få etablert nye kompetansearbeidsplasser rundt omkring i Finnmark, slik at vi kan tiltrekke nye innbyggere gjennom et variert næringsliv. Jeg mener at her må nye Finnmark fylkeskommune være en viktig pådriver,» sier Christian Bergeton Klaussen.